Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ροφήματα για νου και σώμα fit

Θέλω απλά πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις και να φτιάχνεις τα παρακάτω ροφήματα πως δεν είναι πανάκεια! Για να έχουμε μια όμορφη σιλουέτα και ένα σώμα έναν οργανισμό υγιή χρειάζεται και καλή διατροφή σωστή δηλαδή και ναι ...γυμναστική.
Καλό Διάβασμα και πρόσεχε πάντα Λιακαδάκι τη κορμάρα σου και πως την φροντίζεις!

Το νερό, έτσι κι αλλιώς βοηθά να αποβάλλουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας σε καθημερινή βάση, με την προσθήκη όμως κάποιων επιπλέον απλών συστατικών μπορούμε να μετατρέψουμε το απλό νερό σε ενισχυμένο αποτοξινωτικό ρόφημα, βοηθώντας το σώμα μας να χάσει λίπος και το δέρμα μας να λάμψει πραγματικά. 
Οι παρακάτω συνταγές είναι κατάλληλες για κάθε εποχή. Μπορείτε να εκτελέσετε τις παρακάτω συνταγές σε καθημερινή βάση ή σε περιόδους όπου θέλετε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, συμπληρωματικά με αυτό. Καθ΄ένα από τα παρακάτω συστατικά θα σας ενισχύσει με διαφορετικά πλεονεκτήματα, γιαυτό διαλέξτε τα κατάλληλα ώστε να επωφεληθείτε, ανάλογα τους στόχους σας.

Για απώλεια βάρους
Γκρέιπφρουτ-μανταρίνι-αγγούρι-μέντα
Το ρόφημα αυτό είναι κατάλληλο για την απώλεια βάρους, και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στο να εμπλουτίζει τον οργανισμό με βιταμίνες από φρούτα που αλλιώς δε θα τα τρώγαμε. Το γκρέιπφρουτ, είναι μια από τις εξέχουσες τροφές για απώλεια βάρους, το μανταρίνι προσδίδει γλυκύτητα, και το αγγούρι όλα τα ανόργανα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Υλικά
2 λίτρα νερό     
6 φέτες γκρέιπφρουτ     
1 μανταρίνι κομμένο σε φέτες     
½ αγγούρι, κομμένο σε φέτες     
μέντα ή φύλλα δυόσμου    
πάγο    

Εκτέλεση
Πλένετε το γκρέιπφρουτ, το αγγούρι και τα φύλλα μέντας και καθαρίζετε το μανταρίνι. Κόβετε το αγγούρι, το γκρέιπφρουτ και το μανταρίνι σε φέτες. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα 2 λίτρων. Αφήνετε τα συστατικά για 2 ώρες και το πίνετε όλη την ημέρα. 

Για απώλεια λίπους
Αγγούρι-λεμόνι-μέντα
Το αγγούρι είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Πολλά προγράμματα αποτοξίνωσης τα περιλαμβάνουν για αυτόν ακριβώς το λόγο. Η προσθήκη χυμού λεμονιού βοηθά στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος, λόγω του περιεχόμενου κιτρικού οξέος. Η μέντα προσδίδει μία αίσθηση φρεσκάδας και ταιριάζει τέλεια με το λεμόνι και το αγγούρι, ενώ παρέχει πρόσθετες θρεπτικές ουσίες. Πρόκειται για ένα ρόφημα ευεργετικό στην πέψη, την ενυδάτωση που αποτοξινώνει τον οργανισμό και φυσικά βοηθάει τόσο στην απώλεια λίπους όσο και στο να δείχνει η επιδερμίδα σας πιο νεανική και λαμπερή.

Υλικά
½ αγγούρι σε φέτες
1 λεμόνι σε φέτες
10-15 φύλλα μέντας 

Εκτέλεση
Σε ένα μπουκάλι με νερό (κατά προτίμηση γυάλινο) προσθέστε μία φέτα αγγουριού, μισό λεμόνι και λίγη μέντα. Αφήστε όλη νύχτα και απολαύστε το πρωί. Προσθέστε παγάκια πριν το σερβίρισμα. Για τόνωση και αδυνάτισμα

Για αποτοξίνωση
Μήλο-κανέλα  
Πρόκειται για ένα ρόφημα μηδενικών θερμίδων γιατί περιέχει σχεδόν μηδέν θερμίδες. Η περιεχόμενη  κανέλα περιέχει βοηθάει στην τόνωση των εσωτερικών οργάνων και καθαρίζει τον οργανισμό, ενώ το μήλο  παρέχει όλες του τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά.

Υλικά
1 μήλο κομμένο σε φέτες
μερικά στικ κανέλας ή σκόνη κανέλας
1 κανάτα με νερό

Εκτέλεση
Πλένετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε στην κανάτα. Προσθέτετε την κανέλα και γεμίζετε την κανάτα με νερό. Διατηρείτε στο ψυγείο, και καταναλώνετε εντός 3 τριών ημερών.   Για αποτοξίνωση και τόνωση του πεπτικού

Για ενεργοποίηση του μεταβολισμού, ενυδάτωση και λάμψη
Λεμόνι-πιπέρι καγιέν
Διεγείρει το συκώτι, το κύριο όργανο για την αποτοξίνωση του οργανισμού και τονώνει το πεπτικό σύστημα. Ο χυμός του λεμονιού και το πιπέρι καγιέν  έχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες, τονώνουν το ανοσοποιητικό και επίσης έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες: Το λεμόνι είναι ένα φυσικό αποτοξινωτικό, η βιταμίνη C μετατρέπει τις τοξίνες σε εύπεπτο υλικό. Εκτός από την βιταμίνη C, τα λεμόνια είναι επίσης αντιοξειδωτικά και ηλεκτρολύτες καθώς και κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Διεγείρει επίσης φυσικά τα ένζυμα του ήπατος, βοηθώντας να οξυγονώνει το σώμα. Το πιπέρι καγιέν διεγείρει το κυκλοφορικό σύστημα, ανοίγοντας τα τριχοειδή αγγεία, βοηθά την πέψη και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, και πολύ σημαντικό, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας και το ενεργοποιεί το  μεταβολισμό, έτσι  μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος την πάροδο του χρόνου. Βεβαιωθείται ότι αγοράσζετε πάντα πιπέρι καγιέν (και όλα τα μπαχαρικά) που δεν έχουν έργει σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς αναιρεί τα οφέλιμα συστατικά των μπαχαρικών. Το ζεστό νερό με λεμόνι και πιπέρι καγιέν δίνει στο σώμα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται με τα πρόσθετα προνόμια του λεμονιού και του πιπεριού καγιέν. Πρόκειται για ένα από σούπερ-διεγερτικό.    

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
ένα ποτήρι νερό  
2 κουταλιές της σούπας. σιρόπι σφενδάμου ή ένα κουταλάκι του γλυκού στέβια σε σκόνη (προαιρετικά) 

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ένα ποτήρι νερό, προσθέστε τη στέβια ή το σιρόπι σφενδάμου εάν θέλετε, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν και προσθέτετε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.  


πηγή μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: