Σελίδες

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ντους και 8 λάθη που κάνουμε (Ιχμ ...με βάζω σε σκέψεις )

 Για σένα εργάζομαι και δουλεύω νυχθημερόν Λιακαδάρα μου να σε προσέχω και να σε φροντίζω . 
 Νομίζω πως θα σου αρέσει η νέα λιακαδοέρευνα και θα σου πως αν σου αρέσει και σου είναι χρήσιμο το άρθρο μου απλά κοινοποίησε το ή άφησε σχόλιο θα χαρώ να μοιραστούμε σκέψεις !

  Λάθος 1 : Λούζεις το μαλλάκι σου χώρις πρώτα να το έχεις χτενίσει:
Προσωπικά θα σου πω πως δεν το κάνω ειδικά τώρα που έχω κοντό μαλλί. Για σένα Λιακαδάρα μο υπου έχεις μέτριο έως μακρύ όμως καλό θα είναι να το χτενίζεις πριν πας για ντουσομπανιάρισμα. Την ίδια διαδικασία μπορείς να εφαρμόσεις και στο conditioner ήτοι μαλακτική κρέμα μαλλίων αλλά και στην μάσκα των μαλλιών σου .ΕΤσι δεν θα σπάσεις την τρίχα την υπέροχη της κουρούπας σου !!

Λάθος 2 και για μένα ίσως από τα πιο σημαντικά:Κάνεις αποτρίχωση πριν το ντους και όχι μέτα !! 
Γιατί ;Γιατί ;Γιατί ;Γιατί ;Γιατί ;
Το σέβομαι αν δεν έχεις πολύ χρόνο . Αλλά αν έχεις χρόνο να ανεβάσεις selfie εντός εκτός και επί τα αυτά του χώρου του μπάνιου σου τότε δεν έχεις καμία δικαιολογία.
Αλλωστε το νερό και η όλη διαδικασία του ντους βοηθά στο να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος μας και να "μαλακώσουν" _ ας το πω απλά_ οι τρίχες και να μπορέσεις να έχεις το απόλυτο καλύτερο αποτέλεσμα με το ξυραφάκι σου !





Λάθος 3 : Βουρτζίζεις τα δοντιάκια κατά τη διάρκεια του ντους!!!
Όχι ! Ποτέ των ποτών ! Τα δόντια μας χρειάζονται τον δικό τους χρόνο για να καθαριστούν!


Λάθος 4 : Λούζεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου !!!


Ακόμη και αν έχεις λιπαρά μαλλιά τουλάχιστον μέρα παρά μέρα λούζετα και χρησιμοποιήσε κατάλληλα προιόντα που θα σε βηθήσουν. Ακόμη και αυτά τα φυτικά έλαια που έχεις στο υπέροχο κεφαλάκι σου στο δέρμα του κεφαλιού σου είναι απαραίτητα στα μαλλά σου ! Και το καλοκαίρι με τα θαλασσινά μπάνια ξέβγαζε καλά καλά τα μαλλιά σου και προσωπικά χρησιμοποιώ λίγη ποσότητα μάσκας σαν τζελ μαλλιών και έτσι είμαι έτοιμη για το επόμενο μπάνιο μου στην θάλασσα!


 Λάθος 5 : Απολεπίζεις το μουσουδάκι μουτράκι σου κάθε μέρα!!!
Λάθος των Ποτέ των Ποτών
 Ισως να νομίζεις πως κάνεις καλό στην επιδερμίδα σου και πως βοηθάς τα μαύρα στίγματα να φύγουν και ότι θα έχεις λιγότερη λιπαρότητα.
Οχι Οχι Οχι ! Για να αντιμετωπίσεις λιπαρότητα και στίγματα χρειάζεσαι άλλη στρατηγική καθαριότητας και περιποίησης.Δύο πράγματα θα σου τονίσω και να εφαρμόσεις  : θα απολεπίζεις 2 φορές την εβδομάδα το προσωπάκι σου και θα επιλέγεις ένα απολεπιστικό με μικρούς κόκκους. Δεν θα τρίβεις το προσωπάκι σου σαν να είσαι σοβατζής αλλά θα χρησιμοποιείς απαλές και ανοδικές κινήσεις.



Λάθος 6 :Κάνεις ντους με καυτό νερό

 Ένα καυτό ντους είναι ότι καλύτερο ειδικά όταν κάνει πολύ κρύο. Το πολύ ζεστό νερό όμως μπορεί να αυξήσει την ξηρότητα και να προκαλέσει φαγούρα.

Λάθος 7 : Μα επιτέλους πότε θα πετάξεις το σφουγγάρι σου ή την λούφα σου ;

 Τόσο το σφουγγάρι όσο και η λούφα συγκεντρώνουν βακτήρια. Το σωστό είναι να τα χρησιμοποιείς 3-4 φορές και στην συνέχεια να τα καθαρίζεις σχολαστικά με καυτό νερό ώστε να απομακρύνονται τα υπολείμματα από το αφρόλουτρο και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Τα αντικαθιστάς  κάθε 3-4 εβδομάδες.Αλλά οκ ας μην είμαστε υπερβολικές κάθε 3 μήνες τουλάχιστον .


Λάθος 8 :Αχ αυτές οι πετσέτες

Η πετσέτα σου που θα έχεις στο μπάνιο σου θα πρέπει να είναι βαμβακερή και απαλή. Τέλος.
Η σκληρή πετσέτα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα και σπάσιμο στην τρίχα.

 Αν σου άρεσε απλά κοινοποίησε το !
Φιλούρες Λιακαδάρες μου !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: