Σελίδες

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Φυτικές ίνες Εσείς τις τρώτε , γνωρίζετε τα οφέλη τους

Δεν είναι μυστικό ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Οι πληροφορίες σχετικά με τις φυτικές ίνες είναι πολλές αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην καταναλώνουν αρκετές.
Σύμφωνα με έναν ερευνητή οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 25 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα αλλά οι περισσότερες καταναλώνουν κάπου 15.
Δεν επισκέπτεστε συχνά την τουαλέτα
Και ναι, εννοούμε αυτό το είδος επίσκεψης, που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την ήμερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πώς το να είσαι δυσκοίλιος/α είναι το πιο σίγουρο σημάδι ότι σου λείπουν φυτικές ίνες. Αλλά το να φτάσετε στο σημείο να μην μπορείτε να πάτε τουαλέτα είναι το χειρότερο σενάριο. Αν δεν πηγαίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σημαίνει πως σας λείπουν φυτικές ίνες.
Αν έχετε υψηλή χοληστερίνη
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η χοληστερίνη και οι φυτικές ίνες συνδέονται. Σύμφωνα με έρευνες οι φυτικές ίνες βοηθούν στο να μειωθεί η χοληστερίνη σας. Με λίγα λόγια καθώς οι φυτικές ίνες «περνούν» μέσα από τον οργανισμό σας, η χοληστερίνη «κολλάει» πάνω τους και έτσι φεύγει από αυτόν. Οπότε αν δεν καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες η χοληστερίνη σας χάνει το «μεταφορικό της μέσω» και εσείς έχετε περισσότερη!
Πεινάτε μετά από 45 με 60 λεπτά από τα γεύματα σας
Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι φυτικές ίνες απαιτούν περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να τις χωνέψει ο οργανισμός σας και για αυτό σας κρατούν χορτάτους για περισσότερο χρόνο. Αν πεινάτε πολύ σύντομα μετά το πρωινό ή το μεσημεριανό σας τότε μάλλον δεν είχε αρκετές φυτικές ίνες εξ’ αρχής. Ακόμα και αν προτιμάτε την πρωτεΐνη, αν έχετε για παράδειγμα δύο αυγά για πρωινό θα πρέπει να τα συνδυάσετε  με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως για να τα ισορροπήσετε με φυτικές ίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: