Σελίδες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οδηγός cocooning σε περίοδο κρίσης χωρίς να μας πιάνει πανικός ….



Η οικονομική κρίση μας φέρνει πιο κοντά ….τελικά ?
 έχουμε αναθεωρήσει τις συνήθειες μας κ τον τρόπο διασκέδασης μας. ‘Εχει κ τα θετικά της η οικονομική κρίση αν το καλοσκεφτείς αφού μάθαμε να αγοράζουμε συνετά κ σοφά κ ανακαλύψαμε διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης .
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως πίσω από κάθε δυσκολία πάντα βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους κ λύσεις. ‘Ολο κ περισσότεροι ανακαλύπτουμε την επιστροφή στο cocooning δηλαδή απολαμβάνουμε  το  σπίτι μας  είτε μόνοι μας είτε με  φίλους καλούς. Δεν είναι δύσκολο ούτε πολυέξοδο. ’Ανετα ρούχα, ζεστά ροφήματα ,μια καλή σπαγγέτι με κρασάκι ,μουσική , ταινίες για το dvd , επιτραπέζια παιχνίδια  κ καλή διάθεση είναι ό,τι χρειάζεται.

Η κατάλληλη μουσική είναι προσωπική υπόθεση κ θέμα γούστου. Μπορείς να επιλέξεις funky jazz ή electro swing ή ότι άλλο θες κ ταιριάζει με την διάθεση σου κ της παρέας σου. Θα τολμήσω να προτείνω και Andrea Bocelli ή Eros Ramazotti που μπορούν να σε ταξιδέψουν με την φωνή τους κ να σε μαγέψουν.
Το θέμα της ταινίας είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της βραδυάς. Αν η παρέα είναι φίλοι διαλέξτε  ένα καλό θρίλερ, μια καλή περιπέτεια ή μια κωμωδία ή τριλογία ταινιών       ( sequel)   .Αν είσαι με τις κολλητές σου προτίμησε  αισθηματική ταινία με δράμα κ πολλά πακέτα χαρτομάντηλα . Καναπές , καλή ταινία ,κ ένα μεγάλο μπωλ με τσιπς κ ντιπ συνθέτουν ένα βράδυ με επιτυχία .


Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ίσως η καλύτερη λύση για μια βραδιά  cocooning. Παντομίμα, taboo, παιχνίδια στρατηγικής όπως Monopoly,stratego,Cluedo & Jenga , ταβλάκι για δύο (απ'αυτό που δεν κάνει φασαρία ), ακόμη και buzz για όσους έχουν κονσόλα παιχνιδιού  στο σπίτι! Το σίγουρο είναι ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια φέρνουν γέλιο, δράση και καθόλου βαρεμάρα! Θα είναι βραδιές που θα τις θυμάστε κ θα θέλετε να επαναλάβετε. Σας το υπογράφω προσωπικά.
Το θέμα του φαγητού είναι το α και το ω σε αυτή την περίσταση .Και εκεί που θα έπρεπε να σπάσεις το κεφαλάκι σου για το τι θα μαγειρέψω η λύση της μακαρονάδας είναι σαν τον μάννα εξ ουρανού. Μην ξεχνάς πως οι έλληνες είμαστε οπαδοί μιας καλομαγειρεμένης μακαρονάδας με  σάλτσα νάπολι κ μπόλικη κεφαλογραβιέρα ενώ κόκκινο κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια μας. Κρύψε λοιπόν τον  τσελεμεντέ κ προτίμησε για την κόκκινη σάλτσα φρέσκια ντομάτα και συμπλήρωσε μυρωδικά όπως βασιλικός, δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι και μαιντανό. Όλοι θα ζητήσουν κ δεύτερη μερίδα φαγητού. Μην ξεχάσεις πως μια ακόμη λύση για τους φίλους σου είναι η επιλογή μιας καλής πίτσας αν δεν θες καθόλου να πας κουζίνα για μαγείρεμα. Ακόμη συνεννοηθείτε να ετοιμάσει ο καθένας το αγαπημένο του φαγητό – όποιο κι αν είναι – και να έχετε μια γκουρμέ βραδιά .



Beaute στο σπίτι

Με τις φίλες σου κ υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου μπορείτε να κάνετε μάσκες και κατεπέκταση θαύματα στα πρόσωπα σας που θα ζηλέψει το καλύτερο κέντρο αισθητικής.Παρακάτω θα διαβάζεις 4 μάσκες που θα σε ανανεώσουν σε χρόνο dt εσένα κ τις κολλητές σου :
~ Ο πολτός από αβοκάντο με μια κουταλιά μέλι μπορεί να γίνει πολύ καλή ενυδατική μάσκα προσώπου κάνοντας το δέρμα λείο και λαμπερό.

~ Μάσκα προσώπου για λάμψη: 1/2 τριμμένο μήλο, 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

~ Επίσης για λάμψη: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι σε 1/4 του λίτρου νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το απλώνουμε στο πρόσωπο

~ Μάσκα προσώπου κατά της χαλάρωσης: Ξεφλουδίζεις ένα μήλο και το πολτοποιείς στο μπλέντερ. Προσθέτεις μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά αλεύρι βρώμης. Τα ανακατεύεις καλά όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα. Απλώνεις στο πρόσωπο και το λαιμό, περιμένεις για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

~ Μάσκα καθαρισμού : μία μεγάλη κουταλιά μαγιά μπύρας, μια κουταλιά δυνατό αφέψημα από άνθη λεβάντας και μια κουταλιά δυνατό αφέψημα θυμαριού. Την αφήνουμε 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.
Η ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι το ήμισυ του σωστού cocooning!  Φρόντιζε πάντα να είναι περιποιημένος κ τακτοποιημένος τόσο ο προσωπικός σου χώρος ,δηλαδή το δωμάτιο σου αλλά μην αμελείς το σαλόνι, που θα αφιερώσεις αρκετές ώρες χαλάρωσης με ή χωρίς παρέα.
Τώρα που χειμωνιάζει φρόντισε να έχεις αρκετό φως στον χώρο σου ανοίγοντας τα παραθυρόφυλλα του σπιτιού σου. Μην ξεχάσεις  να είναι ζεστός  ,να μην θυμίζει Σιβήρια αλλα΄  ¨χουχουλιάρικος ¨ κ ¨αγαπησιάρικος΄, να μην θες να σηκωθείς. Σε αυτό  θα βοηθήσουν αρωματικά κεριά, αλλά απέφυγε την υπερβολή με την ποσότητα κ τις  έντονες μυρωδιές .
 Καλή απόλαυση  και καλωσόρισες …στο σπίτι σου .









Δεν υπάρχουν σχόλια: