Σελίδες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

τι κάνουμε μετά από ένα τρελό ξενύχτι ?





 αχ λιακάδα μου

Κοιμήθηκες ξημερώματα και δεν αφαίρεσες το μακιγιάζ σου ?
Βγήκες έξω και πέρασες καταπληκτικά. Σαν μια μοντέρνα σταχτοπούτα ξέχασες την ώρα και βρέθηκες ξημερώματα στο κρεβάτι σου. Δεν μπόρεσες να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου .Κοιμήθηκες αγκαλιά   με αυτό και έναν υπέροχο πονοκέφαλο που ακολουθεί από το hangover.
Το κεφάλι σου το πρωί θυμίζει εμπόλεμη κατάσταση και ο παραμικρός ήχος σε ξεκουφαίνει. Τήρησε με ευλαβική συνέπεια τις παρακάτω 5 χρυσές  συμβουλές πριν και μετά από κάθε έξοδο σου :
Φάε. Όσο περισσότερο τρως τόσο περισσότερο διυλίζεις τα συμπτώματα από το αλκοόλ. Προσοχή όμως γιατί η υπερκατανάλωση φαγητού μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση αλκοόλ και κατά συνέπεια σε αύξηση του σωματικού σας βάρους.
Πιες ένα ποτήρι νερό μαζί με κάθε ποτό.
Πιες ένα ποτήρι νερό πάλι! Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αισθάνεστε άσχημα την επόμενη μέρα το πρωί. Πιες άφθονο νερό πριν ξαπλώσεις να κοιμηθείς.
Μάθε ποιο ποτό σε πειράζει. Κάποιοι άνθρωποι είναι αρκετά ευαίσθητοι σε μερικά είδη αλκοόλ, όπως το κόκκινο κρασί. Καλές επιλογές είναι η μπύρα τύπου light ( γιατί έχει λιγότερο αλκοόλ) και το κρασί με σόδα. Ένα bloody Mary (τοματοχυμός με vodka) περιέχει λιγότερες θερμίδες από ένα sea breeze ή ένα screw driver (γιατί αυτά περιέχουν φρουτοχυμό). Απέφυγε  ποτά που περιέχουν συνδυασμό αλκοόλ και φρουτοχυμού ή άλλα κανονικά αναψυκτικά, έχουν μεγάλο ποσοστό ζάχαρης και θερμίδων (π.χ. margaritas και daiquiris).
Μην πάρεις  αναλγητικά πριν κοιμηθείς. Εάν χρειαστεί πάρε όταν ξυπνήσεις και προτίμησε τα υδατοδιαλυτά. Προτού ξαπλώσεις φάε ένα σνακ όπως ψωμί με λίγο μέλι, μην αμελήσεις ξανά 1-2 ποτήρια νερό και μετά κοιμήσου.  Το επόμενο πρωί, πιες  ένα δυνατό καφέ, πάρε  ένα αναλγητικό και ξεκούρασε τον οργανισμό σου. 
Φρόντισε το δέρμα σου με ενυδάτωση και θρέψη. Φτιάξε μάσκα θρέψης με βασική πρώτη ύλη μια κουταλιά της σούπας βρώμη ,μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ένα ζεστό κουτάλι του γλυκού μέλι ( μπορείς να το ζεστάνεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό ). Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα μείγμα και θα το αφήσεις στο πρόσωπο σου για δέκα λεπτά. Θα ξεβγάλεις με χλιαρό νερό.
Μετά τις πρώτες βοήθειες η επιδερμίδα σου είναι έτοιμη για να λάμψει ( της αξίζει άλλωστε)!! Θα χτυπήσεις στο μπλέντερ γλυκιά κολοκύθα με 2 ολόκληρα αυγά .Αν έχεις ξηρό δέρμα πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: