Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ασκηση καθαρισμού ενέργειας

Ασκηση καθαρισμού ενέργειας
για να "ψωνίζετε" ολοένα και λιγότερα ενεργειακά σκουπίδια, αφήνοντας τις παλιές προσκολλήσεις και ταυτίσεις σας.
 


Ασκηση αναπνοής για τον καθαρισμό και την ελευθέρωση της ενέργειάς μας από ταυτίσεις και προσκολλήσεις.

Η αναπνοή μας βοηθά να είμαστε παρόντες, να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας την κάθε στιγμή, να είμαστε σε θέση να μετατρέπουμε τα αρνητικά σε θετικά και να λειτουργούμε ως αλχημικό όργανο, με επίγνωση.
Η αναπνοή μας είναι ένα μοναδικό εργαλείο που όσο το μαθαίνουμε τόσο περισσότερα γνωρίζουμε για τον εαυτόν μας, ώστε να τον προστατεύουμε και να υποστηρίζουμε την ανάπτυξή μας.

Καθημερινά και ιδιαίτερα σε περιόδους της ζωής μας όπως αυτή όπου η συναισθηματική φόρτιση είναι διάχυτη, ταυτιζόμαστε χωρίς να το γνωρίζουμε, με τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας, με αντικείμενα, με πρόσωπα, και καταστάσεις. Επίσης, συχνά ταυτιζόμαστε και προσκολλούμεθα σε στάσεις και συμπεριφορές άλλων γιατί ακριβώς δεν βρισκόμαστε στο παρόν, στον εαυτόν μας.

Ετσι χάνουμε την ταυτότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας καθώς και την πραγματική μας φωνή.

Η απλή άσκηση που ακολουθεί μπορεί να γίνει για οτιδήποτε αισθάνεστε πως σας βαραίνει (π.χ. θυμός, φόβος, απελπισία) Για τώρα όμως την έχω προσαρμόσει στην ταύτιση.

Η ΑΣΚΗΣΗ
Βρείτε ένα ήσυχο μέρος που αγαπάτε και καθίστε με τα μάτια κλειστά. Μπορείτε να ξαπλώσετε ή να καθίσετε σε μια στάση όπου η σπονδυλική σας στήλη είναι σε ευθεία.

Φέρτε όλη σας την προσοχή στην αναπνοή σας και ακουμπείστε στο σώμα με τα χέρια σας. Μπορείτε να ακουμπήσετε στο κέντρο του στήθους σας με τα δύο χέρια σας απαλά. Στην συνέχεια πάρτε δύο τρεις ωραίες βαθειές εισπνοές χωρις βιασύνη και εκπνεύστε μαλακά και με το στόμα ανοιχτό.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Η άσκηση διαρκεί από 5 λεπτά έως 60 λεπτά και είναι εξαιρετικά απλή. Δηλαδή μπορείτε να κάνετε την άσκηση για όσα λεπτά θέλετε.

Με την μύτη σας εισπνέετε απαλά αγάπη και με την εκπνοή και το στόμα ανοιχτό εκπνέετε απαλά και αργά λέγοντας την λέξη ταύτιση. Αφήστε με την πρόθεση σας να βγει έξω η ταύτιση σε όποια μορφή, ή κατάσταση. Μπορείτε να λέτε την λέξη εσωτερικά, ή ψιθυριστά για να την ακούτε ή να κάνετε συνδυασμό. Αφήστε τα σαγόνια σας χαλαρά και δώστε χώρο να ανοίξει το στόμα με ευχαρίστηση. Αν έρθουν συναισθήματα επιτρέψτε τα (δάκρυα, θυμός) και συνεχίστε.

Με κάθε εκπνοή αφήνετε να φύγει οτιδήποτε είναι ταύτιση. Να απλωθεί στον χώρο! παντού! Κάντε την άσκηση με διάθεση εξερεύνησης και χωρίς προσδοκίες.

Κάνοντας την για 7 ημέρες έστω για 5 λεπτά, θα εκπλαγείτε με πόσα είστε ταυτισμένος/η. Συνεχίζοντας την καθημερινά θα μάθετε πολλά για τον εαυτόν σας.

Σας εύχομαι υγεία και ευημερία και κάθε στιγμή να ξεκινάτε από την αρχή με πολλή αγάπη κάθε σας δράση.

Θα χαρώ να μου γράψετε για την πρόοδο της εξάσκησής σας.

Με αλήθεια, απλότητα και αγάπη
Πάντμινι Μαρία Τσαμπλάκου


πηγή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: