Σελίδες

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

να πως φτιάχνεται η κλασική κεραλοιφή και με φωτογραφία για να ξέρεις να μην σε δουλεύουν ....






Η βασική συνταγή έχει ως εξής:
  • 1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι.
  • Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάντα σε bain marie
  •  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση


Οτιδήποτε άλλο σας δίνουν ως βασική συνταγή είναι .... φύκια για μεταξωτές κορδέλες
και δω στην φωτογρφία θα δείτε τι χρώμα πρέπει να έχει μια κηραλοιφή όταν γίνετια με γνήσιο μελισσόκερο και ελαιόλαδο ..
α έχει άλλο χρώμα ή σας πωλούν το κλασικό κερί του εμπορίου σε νιφάδες του λευκού χρώματος σαν δάκρυ = που δεν έχει καμιά σχέση με το γνήσιο κιτρινωπό κερί μέλισσας ή ίσως χρησιμοποιούν αμυγδαλέλαιο  ή άλλο έλαιο ως βάση αλλά να θυμάστε πως όσο πιο άσπρο το χρώμα της κεραλοιφή σας τόσο να σας προβληματίζει η ποιότητας ...





Δεν υπάρχουν σχόλια: