Σελίδες

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μάσκα Μπανάνας για Πλούσια Μαλλιά



Ακόμη και η θεά Αθηνά είχε υπέροχη κόμη .

Μάθε μάσκα με μπανάνα και εφάρμοσε την και δες τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται !



Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 μπανάνα

3 κουταλάκια του γλυκού μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού γάλα

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ πολτοποίησε τη μπανάνα. Πρόσθεσε το μέλι, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά, ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Κάνε μασάζ στο κεφάλι και τα μαλλιά σου με τη σπιτική μάσκα. Άφησε τη να δράσει για 20-30 λεπτά, τυλίγοντας τα μαλλιά με μια πετσέτα. Ξέπλυνε και λούσου ως συνήθως. Όταν στεγνώσεις τα μαλλιά σου θα διαπιστώσεις μια εξαιρετική γυαλάδα και μια απαλή αίσθηση.


λίγα λόγια την μπανάνα ...
πηγή μας http://www.iatronet.gr


Η μπανάνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε υδατάνθρακες και της υψηλής θερμιδικής της αξίας (90-130 kcal) σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα αποφεύγεται από τους καταναλωτές, ειδικά σε περιόδους δίαιτας. Ωστόσο, η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών, ενώ η γλυκιά της γεύση και ο κορεσμός που προκαλεί λόγω των φυτικών ινών την καθιστούν ένα ποιοτικό σνακ σε σχέση με οποιοδήποτε επεξεργασμένο τρόφιμο ή γλύκισμα.
Πιο συγκεκριμένα, η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών. Η βιταμίνη C που περιέχεται στη μπανάνα, ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες. Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τη σύνθεση του συνδετικού ιστού, την απορρόφηση του σιδήρου και τη σύνθεση κυττάρων του αίματος.
Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε Κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με άλλα φρούτα και τρόφιμα. Το Κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυικής μάζας, καθώς το κάλιο ρυθμίζει τα νευρικά ερεθίσματα για τη μυική συστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: