Σελίδες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μύθοι και ασυναρτησίες ...περί γονιμότητας



Όσον αφορά στη γονιμότητα, αυτά που ακούγονται είναι πολλά. Ενίοτε αστεία και διασκεδαστικά, άλλες φορές πάλι άκρως εκνευριστικά.
Μύθος πρώτος: Πρέπει να υπάρξει οργασμός την στιγμή της σύλληψης
Ο οργασμός είναι σίγουρα επιθυμητός. Ως προς τη γονιμοποίηση όμως, δεν είναι απαραίτητος. Μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη σύσπαση της μήτρας διευκολύνοντας έτσι το σπέρμα να φτάσει στον προορισμό του, αλλά δεν είναι απαραίτητος.
Μύθος δεύτερος: Δεν μπορείτε να συλλάβετε ενώ θηλάζετε
Γεγονός είναι ότι ο θηλασμός καθυστερεί την επιστροφή της περιόδου. Δεν ισχύει όμως αυτό για όλες τις γυναίκες. Το να στηρίζεστε, λοιπόν, στο θηλασμό για αντισύλληψη δεν είναι αρκετά αξιόπιστο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να συντρέχουν τρεις παράγοντες για να αποκλειστεί - σχεδόν - η πιθανότητα σύλληψης κατά τον θηλασμό: να μην υπάρχει το παραμικρό ίχνος περιόδου στη γυναίκα, το μωρό να τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα και να είναι μικρότερο των έξι μηνών. Ακόμη και τότε όμως, υπάρχει ένα ποσοστό σύλληψης της τάξεως του 1,2%.
Μύθος τρίτος: Σηκώστε τα πόδια ψηλά για 20 λεπτά μετά την πράξη
Αυτή είναι από τις πιο παλιές φήμες. Και θεωρητικά μπορεί να μοιάζει αληθινή – όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις φήμες. Η αλήθεια, όμως, είναι πως με αυτό τη μέθοδο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μουδιάσουν τα πόδια σας. Τα σπερματοζωάρια καθοδηγούνται στο γυναικείο κόλπο από χημικούς παράγοντες και όχι από τη βαρύτητα.
Μύθος τέταρτος: Καταπίνοντας σπέρμα αυξάνεται η γυναικεία γονιμότητα
Θα πρέπει να δοθεί βραβείο εφευρετικότητας ...στον άνδρα που διέδωσε αυτή τη φήμη! Αλήθεια όμως, πόσοι την πιστεύουν; Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Γεγονός είναι ότι το σπέρμα περιέχει πολλή πρωτεΐνη, αλλά μέχρι εκεί.
Μύθος πέμπτος: Το αλκοόλ μειώνει τη γονιμότητα
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποια δόση αλήθειας. Ας είμαστε όμως, σαφείς. Δεν πρέπει να αισθάνεστε ένοχη αν πιείτε λίγο κρασί ή μερικές μπύρες ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε. Αντιθέτως, η υπερβολική μέθη μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας και κατά συνέπεια τη γονιμότητά σας, επηρεάζοντας και τη συχνότητα του κύκλου σας.
Μύθος Έκτος: Υπάρχουν στάσεις που ευνοούν τη σύλληψη
Οι στάσεις στο σεξ έχουν σημασία, αλλά για την προσωπική σας απόλαυση! Ως προς την σύλληψη, η αλήθεια είναι ότι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο.
Μύθος έβδομος: Τρώγοντας γλυκοπατάτες αυξάνονται οι πιθανότητες για δίδυμα.
Η φήμη για τις γλυκοπατάτες ξεκίνησε όταν ερευνητές εξέτασαν το αφρικανικό χωριό Ίγκμπο-Όρα που είχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά διδύμων  στον κόσμο. Το μόνο που βρήκαν ήταν πως οι κάτοικοί του τρελαίνονταν για γλυκοπατάτες. Έχει υπάρξει και μία σχετική έρευνα από ένα φοιτητή του Yale, η οποία όμως, δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί. Κατά συνέπεια, ...οι ένορκοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.
Μύθος όγδοος: Εάν παίρνετε για πολύ καιρό χάπι θα έχετε πρόβλημα γονιμότητας
Με χαρά σας πληροφορούμε ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτή τη φήμη! Σαφώς, ο κύκλος μπορεί να επηρεαστεί από την στιγμή που θα σταματήσετε το αντισυλληπτικό χάπι και για λίγο καιρό μπορεί να μην είναι τακτικός. Όχι όμως για πολύ. Ο κύκλος επανέρχεται σύντομα και οι ειδικοί θεωρούν ότι η πρώτη ωορρηξία είναι θέμα λίγων εβδομάδων.

http://www.letsfamily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: