Σελίδες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Φτιάξε φτέρνες μωρού

 πρώτο βήμα απολέπιση κορίτσα απολέπιση! με δυο υλικά χωρίς να χρειαστεί να πας στην άκρη του κόσμου να τα βρεις ...Ζάχαρη και Λάδι

Απολέπιση με ζάχαρη και λάδι Ανακατέψτε ίσα μέρη από ελαιόλαδο και ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή),για να φτιάξετε ένα απολεπιστικό μίγμα.Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας,για να τρίψετε το μίγμα σε όλο το πόδι,αλλά κυρίως στις σκασμένες φτέρνες και όπου υπάρχει ξηρότητα.Κάντε μασάζ με το scub για 10-15 λεπτά,μετά ξεβγάλτε με κρύο νερό.Σκουπίστε με καθαρή πετσέτα.

Στην συνέχεια ..ποδόλουτρο  με μέλι με άλατα μαγνησίας με μείγμα ξυδιού με σόδα φαγητού διάλεξε και πάρε -Ποδόλουτρο με μέλι
Να κάνεις ποδόλουτρο είναι το πρώτο βήμα για να μαλακώσεις το ξερό δέρμα.Προσθέστε 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι σε 4,5 λίτρα ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για 10-15 λεπτά.Αν τα πόδια σας είναι πολύ ξερά,αφήστε τα στο νερό για περισσότερη ώρα.Τα φυσικά ένζυμα του μελιού,βοηθάνε στην ταχύτερη επούλωση και ενυδάτωση του δέρματος.Αν χρειάζεται να κόψετε ή να λιμάρετε τα νύχια σας,κάντε το πριν το ποδόλουτρο,γιατί μετά τα νύχια θα είναι πολύ μαλακά.Το ποδόλουτρο βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και επειδή η φτωχή κυκλοφορία είναι μία από τις αιτίες του ξερού δέρματος,το συχνό ποδόλουτρο βοηθάει στην αποφυγή εμφάνισης ξηρού δέρματος.
-Ποδόλουτρο με άλατα μαγνησίας (epsom salt)
Τα άλατα μαγνησίας είναι γνωστά για τις αποτοξινωτικές και μαλακτικές ιδιότητές τους.
Γεμίστε μία λεκάνη με αρκετό ζεστό νερό για να καλύπτει τα πόδια σας.Το νερό να είναι όσο ζεστό μπορείτε να ανεχτείτε.Ρίξτε μέσα μία χούφτα άλατα epsom και διαλύστε τα,ανακατεύοντας με το χέρι σας.Μουλιάστε τα πόδια σας στο διάλυμα με τα άλατα,μέχρι να κρυώσει το νερό.Σκουπίστε με μία μαλακή πετσέτα.αφήστε 5-10 λεπτά για να στεγνώσουν εντελώς.Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα,στις φτέρνες,δάχτυλα και στις σκληρύνσεις με μία λίμα.Αν νιώσετε ενόχληση ή πόνο,σταματήστε.
Απομακρύνετε τα τριμμένα νεκρά κύτταρα με ζεστό νερό.Απλώστε στα πόδια σας μία πηχτή ενυδατική κρέμα και κάντε λίγο μασάζ.Φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες και κοιμηθείτε με αυτές για να βοηθήσετε την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί.
-Ποδόλουτρο με ξύδι
Το ποδόλουτρο σε μίγμα ξυδιού είναι από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για ξηρά πόδια.Σε ένα μίγμα από ζεστό νερό,λίγη ποσότητα σαπουνιού και άσπρο ξύδι μουλιάστε τα πόδια σας μέχρι να κρυώσει το νερό 10 λεπτά περίπου,για νααπαλλαγείτε από την ξηρότητα στις φτέρνες. 

 -Ποδόλουτρο με μέλι Να κάνεις ποδόλουτρο είναι το πρώτο βήμα για να μαλακώσεις το ξερό δέρμα.Προσθέστε 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι σε 4,5 λίτρα ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για 10-15 λεπτά.Αν τα πόδια σας είναι πολύ ξερά,αφήστε τα στο νερό για περισσότερη ώρα.Τα φυσικά ένζυμα του μελιού,βοηθάνε στην ταχύτερη επούλωση και ενυδάτωση του δέρματος.Αν χρειάζεται να κόψετε ή να λιμάρετε τα νύχια σας,κάντε το πριν το ποδόλουτρο,γιατί μετά τα νύχια θα είναι πολύ μαλακά.Το ποδόλουτρο βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και επειδή η φτωχή κυκλοφορία είναι μία από τις αιτίες του ξερού δέρματος,το συχνό ποδόλουτρο βοηθάει στην αποφυγή εμφάνισης ξηρού δέρματος. -Ποδόλουτρο με άλατα μαγνησίας (epsom salt) Τα άλατα μαγνησίας είναι γνωστά για τις αποτοξινωτικές και μαλακτικές ιδιότητές τους. Γεμίστε μία λεκάνη με αρκετό ζεστό νερό για να καλύπτει τα πόδια σας.Το νερό να είναι όσο ζεστό μπορείτε να ανεχτείτε.Ρίξτε μέσα μία χούφτα άλατα epsom και διαλύστε τα,ανακατεύοντας με το χέρι σας.Μουλιάστε τα πόδια σας στο διάλυμα με τα άλατα,μέχρι να κρυώσει το νερό.Σκουπίστε με μία μαλακή πετσέτα.αφήστε 5-10 λεπτά για να στεγνώσουν εντελώς.Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα,στις φτέρνες,δάχτυλα και στις σκληρύνσεις με μία λίμα.Αν νιώσετε ενόχληση ή πόνο,σταματήστε. Απομακρύνετε τα τριμμένα νεκρά κύτταρα με ζεστό νερό.Απλώστε στα πόδια σας μία πηχτή ενυδατική κρέμα και κάντε λίγο μασάζ.Φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες και κοιμηθείτε με αυτές για να βοηθήσετε την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί. -Ποδόλουτρο με ξύδι Το ποδόλουτρο σε μίγμα ξυδιού είναι από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για ξηρά πόδια.Σε ένα μίγμα από ζεστό νερό,λίγη ποσότητα σαπουνιού και άσπρο ξύδι μουλιάστε τα πόδια σας μέχρι να κρυώσει το νερό 10 λεπτά περίπου,για να απαλλαγείτε από την ξηρότητα στις φτέρνες


Μετά ενυδάτωση και πάλι με υλικά της κουζίνας σας.
τι θα χρεαστείτε ...
 Λιώστε ώριμες μπανάνες,μέχρι να γίνουν πάστα. Απλώστε στις σκασμένες φτέρνες. Αφήστε για 10 λεπτά. Ξεπλύντε με νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία,με καινούργιες μπανάνες κάθε μέρα.Θα δείτε άμεση βελτίωση σε λίγες μέρες.

αλλά μην κάνετε την παρακάτω αν έχετε πληγή ή έντονα βαθιά σκασίματα στις φτέρνες.

-Συνταγή με λεμόνι
Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση.
Τρίψτε με το λεμόνι τις φτέρνες σας.
Στιψτε το λεμόνι και απλώστε τον χυμό στις φτέρνες,ενώ τρίβετε.Συνεχίστε το τρίψιμο για 5 λεπτά.
Τρίψτε ελαφρά τις φτέρνες σας με μία μαλακή βούρτσα ή μία λούφα.
Ξεπλύντε τα πόδια σας με νερό.
Ο χυμός του λεμονιού είναι ελαφρώς όξινος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια: