Σελίδες

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κανελάδα τι είναι αυτό λιακαδίτσα ;

το διάβασα σήμερα 29 μαίου στο newsitamea.gr
προσωπικά λατρεύω
κανέλλα  4 στικς
γαρύφαλλο 2
μέλι  λιγότερο από 400 γραμμάρια αν και θα βρείτε την συνταγή με ζάχαρη σε 750 γραμμάρια ...προσωπικά δεν το συνιστώ το μέλι με την κανέλλα και το γαρύφαλλο ...άλλη αίσθηση ...άλλος τρόπος ενδυνάμωσης του οργανισμού σου λιακάδα ..

και 1,5 λίτρο νερό ..
πάμε να το ετοιμάσουμε
πανεύκολο




βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα ξυλάκια της κανέλας και τα γαρίφαλα και προσθέτετε το νερό. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, και αν χρειαστεί ξαφρίζετε. Μόλις γίνει παχύρρευστο το σιρόπι, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε την κανελάδα να κρυώσει και τη βάζετε σε μπουκάλια. Διατηρείται εντός ή εκτός ψυγείου.
Tip: πίνεται σαν αναψυκτικό, μπορείτε να τη βάλετε σε παγωτά ή να τη σερβίρετε με κρύο νερό και παγάκια σαν γρανίτα.


θα πω ξανά ένα ευχαριστώ το
http://www.newsitamea.gr/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%88%CF%85%CE%BA%CF%84/
 κανελάδα 



2 σχόλια:

Unknown είπε...

Λιακάδα θα μας τρελάνεις με τις συνταγές σου!!! Θα το δοκιμάσω γτ αγαπώ κανέλα και γαρύφαλλο!!!

Φωτεινή Βλάση είπε...

θέλω να είμαστε γερές δυνατές και όμορφες και το έχω κάνει το ρόφημα το πρωί ακόμη και τώρα που ναι πιο ζεστός ο καιρός.Θα το προτείνω για όσους καπνίζουν ξεκουράζει το λαιμό και όχι μόνο βέβαια το προτείνω για τους μη καπνίζοντες .