Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

χαμόγελα λιακάδα






Όσα και να συμβαίνουν στην ζωή μας τον τελευταίο καιρό αυτό που παρατηρώ είναι σκυθρωπά πρόσωπα, συννεφιασμένα κ ¨σκοτεινά¨.
Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία των σημείων των καιρών αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια κ να σταματατήσουμε να χαμογελάμε .
Κίνησα γη & ουρανό ,ξεσκόνισα συγγράμματα και έρευνες γιατρών και επιστημόνων και θα σου πιστοποιήσω με την βούλα της ιατρικής και ψυχολογίας γιατί …σου πάει να χαμογελάς.
Το χαμόγελο μας κάνει πιο ελκυστικούς όχι μόνο στο αντίθετο φύλο .Ποιος δεν θέλει να βλέπει ένα πρόσωπο χαμογελαστό ( δεν πάμε στο άλλο άκρο ,του γελωτοποιού) ? Ποιος δεν θέλει να κάνει παρέα με ένα πρόσωπο χαμογελαστό που φωτίζει τον χώρο κ σε παροτρύνει να χαμογελάσεις έστω για δευτερόλεπτα?
Το χαμόγελο είναι κολλητικό… .Το έχεις δοκιμάσει ερχόμενος σε  υπηρεσία είτε ιδιωτικού είτε δημόσιου τομέα και να ρωτήσεις αυτό που θες με χαμόγελο? Στο υπογράφει η συντάκτρια του άρθρου αποδίδει καρπούς, εισπράττεις το χαμόγελο και την θετική διάθεση του συναθρώπου σου  αν δεν είσαι στην κατάλληλη υπηρεσία  θα σου πουν που πρέπει να πας ή θα σου δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες.

Το χαμόγελο είναι το καλύτερο αντιστρεσσογόνο . Όταν έχετε στρες προσπαθήστε να βρείτε αφορμές για να χαμογελάσετε. Σύντομα θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Σκεφτείτε και φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα του προσώπου που σας κάνει να χαμογελάσετε. Χωρίς να το αντιληφθείτε αμέσως ήδη το έχετε κάνει .Συνήθως οι περισσότεροι από μας ¨φωτογραφίζουμε¨ στην σκέψη τα παιδιά μας, τον/την  αγαπημένο/η μας  .Αν δεν υπάρχει κάποιο από αυτά τα πρόσωπα δες τον εαυτό σου στην κορυφή του κόσμου ….
Το χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος φυσικού λίφτινγκ και αυτό γιατί οι μύες που χρησιμοποιούμε όταν χαμογελάμε υπόκεινται σε ανάλογες κινήσεις που δεν θα χρειαστούμε χειρουργικό νυστέρι. Μην ξεχνάς πως το χαμόγελο «ελκύει» ή απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη. Οι ενδορφίνες είναι το φυσικό ναρκωτικό του οργανισμού μας, είναι  φυσικό οπιοειδές, δηλαδή ουσία  που την  παράγει ο οργανισμός για να κάνει   ανεκτό τον πόνο. Εκτός όμως από την παυσίπονη δράση , έχει ψυχότροπο  επίδραση. Είναι ένας από τους βασικούς νευροδιαβιβαστές   ευχαρίστησης και ηδονής  και αυξάνεται  όταν κάνουμε κάτι ευχάριστο. Η σεροτονίνη είναι υπεύθυνη για το..αγχος.. Τί γίνεται όταν η σεροτονίνη..πέφτει; Μας πλακώνει η μαύρη κατάθλιψη.
Κάνε ασκήσεις χαμόγελου κάθε μέρα. Το χαμόγελο βοηθά στο να δείχνεις πετυχημένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική ζωή σου .Ομορφαίνει την δική σου  μέρα αλλά και των δικών σου ανθρώπων.Φόρεσε πριν το αγαπημένο σου άρωμα ή φόρεμα σήμερα το πρωί ένα χαμόγελο. Θυμήσου πόσες δουλειές  φέρεις εις πέρας όταν είσαι σε καλή διάθεση και αισθάνεσαι δυνατός και  σίγουρος για τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς πως όλοι θέλουν και επιθυμούν να συναναστρέφονται  με όσους εκπέμπουν το μήνυμα πως η ζωή τελικά είναι ωραία .

Ξεκίνησε και σήμερα να χαμογελάς ..βλέποντας το είδωλο σου στον καθρέφτη να χαμογελά. Είναι μεταδοτικό !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: